Home Mahalle Polislerine Demans Alzheimer Konferansı

Mahalle Polislerine Demans Alzheimer Konferansı

Toplum Destekli Polislik hizmetleri kapsamında hayata geçirilecek projeler için işbirliği yapılması yönüyle üniversiteler ile etkin bir işbirliği sağlamaya ve güvenlik hizmetlerini geliştirmeye yönelik ortak çalışmalarda bulunmak büyük önem taşımaktadır.

Toplumsal sorunların ortaya konulması kimi zaman bilimsel çalışmalar yapılmasını da gerektirmektedir. Çok yönlü sosyal problemlerin açıklanmasında ve çözüm yollarının araştırılmasında ünivesiteler ile sivil toplum kuruluşları ve emniyet birimlerinin yapacakları ortak çalışmalar etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlayacaktır.

Bu kapsamda; 04 MART 2015 günü saat: 10.00- 12.00 saatleri arasında Antalya Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmet ve Eğitim Tesisleri Eğitim Salonun’ da Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği yürütücülüğünde, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü ve 26 Mahalle Polisinin katılımı ile “Demans Alzheimer” konulu konferans gerçekleştirilmiştir.

Konferansta; “Türkiye’ de yaşlı nüfusu, Demans Alzheimer hastalığının belirtileri nelerdir, kimlerde ve hangi yaşlarda görülür, toplumun bu tür hastalara nasıl yaklaşması gerektiği, polis olarak bu tür hastalarla karşılaşıldığında nasıl iletişime geçileceği” konuları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.