Özyeğin Üniversitesi’nden gönüllü öğrencilerin Bitlis’in Kavar Havzası’ndaki köylere yaptığı ziyaretle başlayan serüven, bir grup Tatvanlı çocuğun hayalini gerçeğe dönüştürdü. Kavar Havzası’ndaki köylerde yaşayan çocuk ve gençlerle kurulan koro, Kardeş Türküler’le birlikte barış şarkıları söyledi. “Çocuk Haklı” ana temasıyla Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlik, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin başta olmak üzere Özyeğin ailesi fertleri, iş dünyasının üst düzey isimleri ve Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar’ın da katılımı ile gerçekleşti. ‘Köprü’ sergisiyle başlayan gece, “Kardeş Türküler- Tatvanlı Çocuklar Elele” konseri ile son buldu.
“Fırsat eşitliği sağlanan çocuklar mucizeler yaratıyor”
Konserin ardından söz alan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Türkiye’nin yoksul köylerinde sosyo-ekonomik kalkınmanın sağlanabilmesi için Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından 2009 yılından bu yana kırsal kalkınma programları uygulanıyor. Kavar ilçesinde kalkınma projesine başladığımızda süt üreterek, ceviz ağacı dikerek, arı kovanı ve fasülye yetiştirerek bölgenin gelir düzeyinin artırılmasını hedefliyorduk. Ama şimdi gördüm ki yetiştirdiğimiz en önemli ürünler bu gece bir mucizeye imza atan bu çocuklar. Hepiniz çocuklara fırsat eşitliği sağlandığında nelerin yapılabildiğini burada gördünüz. Kavarlı çocuklarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve hayallerine bir adım daha yaklaşabilmeleri için Özyeğin Üniversitesi ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Ahırda müzik derslerinden salon konserine: Tatvanlı çocuklar hayallerini gerçekleştirdi
Projenin mimarı Hüsnü M. Özyeğin Vakfı’nın Kırsal Kalkınma Programı Yöneticisi Nurcan Baysal ise projenin detaylarını şöyle aktardı: “Hüsnü Özyeğin Vakfı olarak 2009 yılından bu yana Türkiye’nin yoksul köylerinde kalkınma programları uyguluyoruz. Programımızı uyguladığımız ilk yer Tatvan’ın Kavar Havzası. Program kapsamında Kavar havzasında bulunan 6 köy ve 5 mezrada havzanın sosyal ve ekonomik gelişimi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik birçok faaliyet düzenledik. Özyeğin Üniversitesi’nin öğrencileri ile havzada yenilenebilir enerjiden okulların boyanmasına kadar geniş bir yelpazede çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Böylece bir anlamda doğudaki ve batıdaki gençleri de buluşturmuş oluyoruz. Geçen yaz Özyeğin Üniversitesi’nden gelen stajyerlerimiz ile bölgede yaz okulları uygulamasına karar verdik. Kavarlı çocukları güçlendirmeye ve yaşamlarındaki fırsat ve seçenekleri arttırmaya yönelik düzenlenen faaliyetlerin bir parçası olarak gerçekleştirilen bu proje kapsamında kurulan koro ile havzada boş bir ahırda “Çocuk Haklı” diyerek çalışmalara başladılar. Kardeş Türküler’in de desteğiyle müzik atölyeleri kurduk ve bugünkü konser bu güzel çalışmanın sonucunu yansıtıyor. Pek çok farklı dilde söylenen barış ve kardeşlik şarkılarının Diyarbakır’a, Trabzon’a, Batman’a, Van’a, Konya’ya, Mardin’e, Hatay’a, Edirne’ye, ülkenin dört bir yanına ulaşmasını, birimizden diğerine güzel haberler taşımasını umuyorum.”
Kavar Kırsal Kalkınma Projesi ve çocuklar hakkında:
Konser ve sergi, Hüsnü Özyeğin Vakfı’nın 2009 yılında başlattığı “Kavar Kırsal Kalkınma Projesi” çerçevesinde, Kavarlı çocukları güçlendirip yaşamlarındaki fırsat ve seçenekleri artırmaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında gerçekleştirildi. Özyeğin Üniversitesi’nden Bitlis’in Kavar havzasına gönüllü olarak giden öğrencilerle 1 ay boyunca koro çalışması yapan 15 yetenekli çocuk, yaşadıkları bölgeden ilk defa çıkarak İstanbul’a geldi ve bu konuda gönüllü destek veren Kardeş Türküler’le grubun son albümü “Çocuk Haklı”daki parçaları çalıştı. Bu parçaların seslendirildiği konser öncesinde gezilen ve proje koordinatörlüğü IAP-Istanbul Art Platform ve Fotopya işbirliği ile gerçekleştirilen “Köprü” sergisi ise, ilk olarak 2010 yılında Kavarlı ve Chicagolu çocuklar arasında başlatılan “Köprü: Mektup Arkadaşlığı” projesi süresince Tokaçlı Köyü’ndeki çocuklar ile ABD’nin Chicago şehrinin düşük gelirli mahallesi Uptown’daki çocuklar arasında yaşanan kültürlerarası arkadaşlıkları yansıtıyor.
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDE ŞİİR DİNLETİSİ...
Akaydın, öğrencilerle birlikte Minicity’i...
KEMER BELEDİYESİ ‘ OKULLAR HAYAT OLSUN’...
Manavgat'ta dereceye giren öğrencilere ödül...
Manavgatlı aşçılar başarılı
Bahçeşehir Kolejleri, Bilim Müzesinde SBS’ye...
Bahçeşehir Koleji’nden Eğlenceli bir “SPOR...
OKUL GEÇİDİ GÖREVLİLERİ DENETLENDİ
Yorumlar