Home Gundem Büyükşehirden Başbakana Açıklama

Büyükşehirden Başbakana Açıklama

250
0
blank

Açıklama aynen şöyle:

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 10 Haziran 2012 Pazar günü gerçekleştirilen partisinin Antalya İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada her zaman olduğu gibi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a yönelik suçlamalarda bulunmuştur. Her şeyden önce güzel bir atasözü var; “Meyve veren ağaç taşlanır.”

Sayın Başbakan konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediyemizin destek verdiği Oktoberfest etkinliğini eleştirerek, her zamanki gibi yanlış bilgilendirilmekten kaynaklanan söylemlerde bulunmuştur.

Öncelikle şu gerçek göz ardı edilmemelidir. Antalya, bir turizm kentidir. Turizmin başkenti Antalya’da kültür sanat etkinlikleri ve festivallerin önemli bir yeri olduğu aşikardır. Bu festival, Almanya’da 200 yıllık bir gelenek olarak yaşatılmaktadır. Antalya’ya en çok Almanya’dan turist gelmektedir. Bu tür festivallerin, kentlere katkısı yadsınamayacak kadar önemlidir. Bu tür etkinlikler olduğu zaman turist şehir merkezine gelmekte ve bu sayede esnafın yüzü gülmektedir.

Bu festival, radikal kesimler ve bazı basın yayın organları tarafından maalesef istismar edilmektedir. Bu etkinliği belediyemiz düzenlememektedir. Antalya Büyükşehir Belediyemiz, bütün kültür ve sanat etkinliklerine verdiği destek gibi, bu festivale de sadece tanıtım desteği vermektedir. Çünkü birçok firma etkinlik yapmak için belediyelerden tanıtım desteği istemektedirler, Antalya Büyükşehir Belediyemiz de kente ve kentin tanıtımına katkı sağlayacak etkinliklere destek vermekten kaçınmamaktadır.

Söz konusu festival de dünyanın önemli birçok kentinde gerçekleştirilmektedir. Kaldı ki bu festival, Türkiye’de ilk defa Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde düzenlenmiş değildir. İstanbul, Ankara’da da bu festivaller gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Türkiye’nin birçok yerinde bağbozumu etkinlikleri yapılmaktadır. Bu etkinliklerde de şarap içilmektedir. AKP’li belediyeler bu etkinliği düzenlemektedir. CHP’li bir belediye etkinlik yapınca doğru değil, AKP’li belediyeler yapınca her şey çok güzel olmaktadır. Sayın Başbakan AKP’li belediyelerin yaptıklarını görmemektedir.

2010 yılında bir gencin yaşamını yitirdiği olayın bu festivalle bağdaştırılmaya çalışılması büyük bir talihsizliktir. Elbette bir ölüm olayının yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Ancak şu da bir gerçek ki yaşamını yitiren gencin alkol tüketiminden değil, etkinlikten sonra evinde uyuşturucu kullanımından kaynaklandığı mahkeme raporlarıyla belgelenmiştir.

Antalya Büyükşehir Belediyemiz, saygın bir ailenin oğlu olan bu gencin yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak tartışma uzamaması adına ölüm raporunu kimseyle paylaşmamıştır. Ancak bu konuda şüphesi olanlar, raporu İçişleri Bakanlığı’ndan isteyip gerçekleri görebilirler. Bir başbakanının bu tür olaylarda duyumlarla bir belediye başkanını suçlaması hiç doğru değildir.

Ayrıca Sayın Başbakan, bu kente her hizmetin kendi dönemlerinde yapıldığını, 3 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya’ya bir hizmet yapılmadığını iddia etmiştir. Sayın Başbakan, yine yanlış bilgilendirilmiştir. Sayın Başbakan, kente nasıl yatırımlar yapıldığını görememiştir.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın 3 yıllık yönetiminde altyapıdan sosyal hizmetlere, kültür ve sanat hizmetlerden çevreci projelere kadar 300’ün üzerinde proje hayata geçirilmiştir. Bu projelerin 41 tanesinin maliyeti 1 milyon TL ile 98 milyon TL arasında değişmektedir.

AKP’li yönetimden kalan yaklaşık 1.5 milyar TL’lik (eski parayla 1.5 katrilyon lira) borcun 500 milyon TL’si ödenmiştir. Bu süre zarfında 500 milyon TL’nin üzerinde de yatırım yapılmıştır.

Saygıdeğer Antalya kamuoyu da yapılan hizmetlerin farkındadır. Halkımız hizmetlerimizi memnuniyetle karşılamaktadır.

Biz ne yaptığımızı, bu kente nasıl hizmetler verdiğimizi bilmekteyiz. Halkımıza söz verdiğimiz bütün projelerimizi, hizmetlerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu konuda vicdanımız rahat, gönlümüz ferahtır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Previous articleMAVİ BAYRAKLAR YİNE SİDE SAHİLLERİNDE DALGALANACAK!
Next articleDuru Itriyat’tan büyük çekiliş