Home Gundem Sapan’dan, AKP İl Başkanı Köse’ye suçlama;

Sapan’dan, AKP İl Başkanı Köse’ye suçlama;

304
0
blank

Sapan, AKP’li Köse ile bu partili milletvekillerinin Antalya’nın haklarını savunmaktan aciz olduklarını, kaçamak yollarla olayı geçiştirmeye çalıştıklarını, tarihin onları affetmeyeceğini söyledi. Bir süre önce, Antalya’nın topraklarından 13 kilometre derinliğindeki bir bölümün Konya’ya bağlanması ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdiğini, bu konuda basın açıklaması yaptığını belirten Sapan,

“İbradı’da taş ocağı ruhsatı alamayan AKP yandaşı kişilerin baskısı,  Konya Milletvekili olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun girişimleri ile sınır değişikliğini içeren üçlü kararname yayınlandığını açıkladım. 19 Aralık 2011 tarihli olup 20 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan üçlü kararname (İçişleri Bakanlığı – Başbakanlık – Cumhurbaşkanlığı imzalı) ile Antalya’nın sınırlarının daraltıldığını, topraklarının Konya’ya verildiğini belirttim. Antalya’ya yapılan bu dayatmanın arkasında rant peşinde koşan AKP yandaşlarının olduğunu savundum. Antalya milletvekili olarak bu kararın kabul edilemez olduğunun altını çizdim” dedi.

         AKP İl Başkanı kaçamak yapıyor

Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKP İl Başkanı Mustafa Köse’nin yaptığı basın toplantısında bu konuda lafı dolandırıp kaçamak yapmaya çalıştığını ileri sürdü. AKP’li Köse’nin, Konya’ya bağlanan Antalya topraklarındaki taş ocağı ruhsatlarının bu işlemden önce verildiği yönünde açıklaması olduğuna değinen Sapan, “Bu açık açık gerçekleri çarpıtmadır” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta il başkanı olmak üzere Antalyalı AKP’liler ellerinden gelse, bu tür bir sınır daraltılmasının olmadığını söyleyecekler. Ama ortada AKP’li İbradı Belediyesinin açtığı dava olunca başka türlü çarpıtmalara başvuruyorlar. Bu arada İbradı Belediyesi’nden önce CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ali Erkan’ın açtığı davayı da görmezden gelmeye çalışıyorlar. Sınır değişikliğini kamuoyuna duyuran, konuyu takip edip yargıya da götüren İbradılı İl Genel Meclis Üyemiz Ali Erkan’dır. Sınır değişikliği, Antalya İl Özel İdaresi’nden ruhsat alamayan aralarında Konya kökenli kişilerin de olduğu AKP yandaşlarının işidir. Ahmet Davutoğlu, onların önüne düşüp Antalya’nın topraklarını Konya’ya bağlattırmıştır. Geçtiğimiz günlerde İbradı Kaymakamlığı’ndan Konya’dan ruhsat alan firmalara yer teslimi yapılması istenmiştir. Dava açılan yer, kaymakamlık tarafından teslim edilmiştir. AKP İl Başkanı Mustafa Köse, taş ocağı ruhsatlarının sınır değişikliğinden önce olduğunu söylüyor. Peki, o zaman firmalara yer teslimi, sınır değişikliğinden 6 ay sonra mı yapılıyor? AKP İl Başkanı kimi kandırmaya çalışıyor?”

         Gıkları çıkmadı şimdi pişkinlik yapıyorlar

CHP Antalya Milletvekili Sapan, Antalya’nın sınırı değiştirilip, kilometrelerce toprağı Konya’ya bağlanırken başta AKP İl Başkanı Mustafa Köse ile partili milletvekillerinin gıkının çıkmadığını söyledi. AKP’lilerin Antalyalıların hakkına yapılan bu tecavüzü görmezden, duymazdan gelmeye çalıştığını, olay ortaya çıkınca da çok iyi becerdikleri gerçek dışı söylemlerle kamuoyunu aldatmaya çalıştıklarını belirten Sapan,

“AKP İl Başkanı ve bu partili milletvekilleri ilin hakkını savunamamıştır. Sesleri çıkmamış, dut yemiş bülbüle dönmüşlerdir.  Tek kelime ile sınıfta kalmışlardır. Bu ayıpları ile oturacaklarına, Antalya’nın hakkını savunanlara yönelik suçlama yapma yoluna gitmişlerdir. Önce, ‘Bu konuda mahkeme kararı var, ona uyuluyor” diyerek ilk yalanlarını söylediler. Evet, konu ile ilgili bir mahkeme kararı var. 2005 yılındaki Beyşehir Tapu Kadastro Mahkemesi’nin kararına göre Antalya haklı. Mahkemenin bu kararını tanımayan ise üçlü kararname ile Antalya’nın topraklarını yandaşa rant için Konya’ya katan AKP’dir. Antalyalı AKP’liler de utançları ile oturacakları yerde pişkinlik yapmaktadır. Antalyalılarla birlikte tarih onları unutmayacak ve affetmeyecektir. Çünkü görevlerini yapmayıp üç maymunu oynamışlardır” dedi.

Previous articleEnç’ten muhtarlara ziyaret
Next articleDevrim Kök Manavgat ve Serik Ziyaretinde