Home Kaş Devlet Hastanesinde Yaşanan Şiddet Olayı Protesto Edildi‏

Kaş Devlet Hastanesinde Yaşanan Şiddet Olayı Protesto Edildi‏

Bugün burada yakalarımıza arkadaşlarımızın fotoğraflarını yapıştırıp bir cenaze merasimi için toplanmadıysak mutlu olmalıyız.

Geceyi Sağlık Şehidi vermeden tamamladığımız için kendimizi şanslı kılmalıyız.Tam da Gaziantep’te öldürülen Doktor Ersin ASLAN’ın ölüm yıldönümüne bir gün kala Kaş Devlet Hastanesinde görevi başında Doktor Mehmet GÖRGEÇ , Sağlık Memuru Hüseyin AKTAŞ ve Hemşire Derya Aktaş  hasta yakınları tarafından darp edilmişlerdir.

Sözlü tacize uğratılmışlardır. Bu olay sağlıkta şiddetin ülkenin her yerine sinen olağan bir durum olmaya başladığının en basit örneğidir. Tüm sağlık çalışanları adına bugün Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Ufuk Sağlık Sen olarak tek yürek  olup, Kaş Devlet Hastanesinde yapılan bu şiddeti protesto ediyoruz.

Sağlık sektöründe çalışan tüm sağlık çalışanları, ‘Hangi hasta yakını tarafından darp edileceğim?’ korkusu ile hasta tedavi etmeye çalışıyor. Bu sağlıksız psikoloji ile ne kadar sağlıklı bir  sağlık hizmeti sunabilir? Çözüm geciktikçe şiddet artıyor. Hastanelerde bulunan kameralar sadece medyada şiddetin seyrini sağlıyor.

Caydırıcı önlemler alınamıyor. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olayı olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engellemek , vatandaşın sağlık hakkını gasp etmek  ve bunun sonucu olarak da; insan hayatının riske atılması gibi suçların, cezası olması gerekir. Tutuklu yargılamalar, yüksek para cezaları gibi cezalar verilmelidir.

Yetkililer bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar.

Yetkililer “gerekli tedbirler alınacaktır” diye beyanatlar veriyorlar. Merak ediyoruz ne yapacaklar. X-Ray cihazları ile hastaneleri mi donatacaklar, yoksa her sağlık çalışanının başına bir güvenlik görevlisi mi dikecekler.

Çözümün burada olmadığını düşünüyoruz. Bizim sağlık çalışanları olarak düne göre eksimiz olmadığı gibi artılarımız vardır. Yetkililer artık şunlara son vermelidir.

  • Sağlık çalışanlarını populist yaklaşımlarla halkla karşı karşıya getirmekten,
    • Hekimlerin ellerini hastaların ceplerinden çıkarttık demekten,
    • Ne kadar para verseniz bunları doyuramazsınız demekten
    • Sağlık çalışanlarını hedef haline getirmekten vazgeçmelidirler.

Bu iş süslü sözlerle, yalnız X-Ray cihazları ve güvenlik görevlileri ile çözülmez.

Topluma daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı, verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz.

Taleplerimizin yerine getirilmesi için, daha etkili eylemlerle ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz….

Şimdilik son söz olarak diyoruz ki;