Home Yabancı Basın Temsilcileri Kemer’de

Yabancı Basın Temsilcileri Kemer’de

Dünyanın dört bir yanına Kemer ve Bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini duyurmak ve tanıtmak için çalışmalar yapanGATAB,uluslar arası medya temsilcileriyle ‘Kemer Tanıtım’ programları düzenlemeye kapsamında ilk gazeteci grubunu Kemer’de karşıladı. Estonya, Litvanya ve Letonya’dan gelen medya temsilcilerine bölgede özel bir tanıtım programı organize edildi.

Kemer’in Güzelliklerini Ülkelerinde Haber Yapacaklar…GATAB, proje sayesinde Kemer ve Bölgesi’nin dış basın yayın organlarında haber olmasını ve bölgenin yurt dışındaki basın yayın organlarında da tanıtımının yapılmasını hedefliyor. Bu amaçla Kemer’e giriş yapan gazeteciler Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras’la Kemer ve Antalya’nın en önemli tarihi güzelliklerinden olan Yörük Parkı’nda bir araya geldi. 3 ülkeden 8 medya temsilcisi Yörük Parkı’nın eşsiz manzarasında mini bir gezinti yaptıktan sonra Başkan Üras’la sohbet ederek KEMER hakkında bilgi aldılar.

“Yurt İçi Kadar Yurt Dışı Basın da Önemli”…  Aralarında ilk defa Kemer’e gelen gazetecilerin de olduğu medya gurubu Kemer’e ve Kemer turizmine dair merak ettiği tüm soruları Başkan Üras’a ilettiler. Kemer’in doğal güzelliklerinin olağanüstü olduğunu vurgu yapan gazeteciler tanıtım konusunda gizli güzelliklerin ortaya çıkartılmasının Kemer’e daha fazla turist getireceğini belirttiler.

GATAB’ın Kemer ve bölgesinin turizmine katkı yapacak her türlü tanıtım argümanını kullandığına dikkat çeken Başkan Üras, yurt içindeki basın kadar yurt dışındaki gazete, dergi, tv ve haber sitelerinde de Kemer’in adının duyulması için dış basınla tanıtım faaliyetleri kapsamında çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Yurt dışı fuarlarından sonra önce Riga’da özel ‘Kemer Tanıtım Gecesi’  düzenlendiklerini belirten Üras’a gazeteciler Kemer Şarkısı’nı dinlediklerini ve çok beğendiklerini iletti. Hareketli ve akılda kalıcı bir şarkı olduğuna vurgu yapan medya temsilcileri şarkının Kemer uluslar arası arenada tanıtıma ciddi katkı sağlayacağını belirttiler. Şarkıyı ilk kez Riga’da duyurduklarını hatırlatan Üras, şarkıyı beğendikleri için gazetecilere teşekkür etti.

Dış basın medya temsilcilerinin ülkelerine gittiklerinde Kemer’in tanıtımına önemli katkılar yapacağına vurgu yapan Üras sözlerini şu sözlerle noktaladı: “ Tanıtım sürekli ve sistemli bir şekilde yapıldığında başarılı oluyor, geri dönüş alınıyor. Biz de GATAB olarak Kemer’in turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacak her türlü projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle nasıl yurt dışında fuarlara gidip Kemer’in tanıtımını yapıyorsak aynı yoldan hareketle yurt dışındaki basın mensuplarının Kemer’i haber yapmalarını sağlatmamız gerekiyor. Bugün çok önemli gazete ve dergilerin üst düzey editörlerini ağırladık, ülkelerine döndüklerinde izlenimlerini çalıştıkları kurumlarda haber yapacaklar. Bu da Kemer’in tanıtımına büyük katkı sağlayacak” dedi.