Baysal, “Her sohbet içinde 2B fiyatları tahmini geçer oldu. Vatandaşımız yıllardır emek verdiği arazisini bahçesini yüksek fiyat verilebilir diye alamama korkusuna girdi. Böyle olunca yetkililerden bir açıklama beklentisi içine girdi. Ortada bir sürü fiyat söylentisi geçiyor. Kimse ne olduğunu bilemiyor, yerlere verilen emeklerin boşa gideceği korkusu vatandaşa yerleşiyor.
Unutulmamalı ki bölgemizde fiyatlar belirlenirken yabancıların yatırım yaptığı bir bölgede olması nedeniyle piyasa fiyat araştırmasında çıkan sonuçlarda yabancının alım gücünün vatandaşımızdan yüksek olduğuna dikkat edilmeli. Bu yüzden vatandaşın mağdur olmaması için idarelerin üzerine düşen görevleri yapmasını arz ediyoruz.
Bölgemizde, kaş ve kalkan bölgelerinde konut alanları kısıtlı olması dolayısı ile fiyatlar yüksek olduğu için bir çok vatandaşımız fiyatları daha uygun olan 2b araziler üzerileri üzerine yerleşimler yaparak konut ihtiyacını karşılamaya çalışmış ve buralarda mahalleler oluşturmuş durumda. Bu bölgelerde de fiyatların yüksek olduğu söylentisi vatandaşı tedirgin etmektedir.
Bu bölgelerin alt yapısı daha tamamlanmamış durumdadır. Devletin getirmesi gereken bir çok hizmet geç ulaşmış, vatandaş kendi imkanları ile bir çok ihtiyacını kendi paylaşmıştır. Bu bölgelerde imarlı alanlarla karşılaştırılarak fiyat verildiği duyumuda vardır. İmar sonucu parsellerin % 40 imar yolu ve alt yapı tesislerine, parklarına olan katılım paylarıda buraların fiyatı belirlenirken dikkate alınmalıdır.
Bunu yanında başvuru bedeli olarak alınan belediye sınırları içinde 2000 tl, köy sınırları içinde 1000 tl başvuru bedelleri vatandaşı zor duruma sokmaktadır. 100 m2 yeri olanda 20.000 m2 yeri olanda aynı parayı başvuru bedeli olarak yatırması bir haksızlık tablosu ortaya çıkarmaktadır.
Bunun yanında asıl işgalcilerinin vefatı ile varislere kalmış olan parselin her bir varis adına teker teker başvuru bedeli alınması da vatandaş için çok zorlayıcı bir durum olmaktadır. Normal bir vatandaş bir parsele 1000 tl ödeyecekse, asıl kullanıcının vefatı ile 5 kardeşe intikal etmiş bir parsel için 5000 tl başvuru bedeli alınmaktadır. Parsel içinde kaç kişi varsa bu kadar adet başvuru bedeli alınmaktadır. MHP olarak yetkililerden ricamız bölgemizdeki sorunların üst mercilere iletilmesi ve çözüm arayışları içine girilmesi temennisidir.
Bu başvuru ücretlerinin Muğla ilinde alınmadığı söylenmektedir. Vatandaştan fiyatlar neden gizleniyor, fiyatlar askı listesinde açıklanamazmıydı, yan yana iki arazi veya parselin fiyatları aynımı olacak? Bunları bilmek vatandaşın hakkı değilmi? Hükümet ve muhalefet partileri komisyonda raiç bedelin % 50’si üzerinde anlaşmışlardı. Neden hükümet mecliste raiç bedeli % 70 çıkardı. Bu vatandaşa gol atmak değilde nedir. Vatandaş istikrar bozulmasın diye AKP’ye oy verdi ama vatandaş verdiği oyla kendi istikrarını bozdu. Hükümet vatandaşına ölümü gösterip sıtmaya razı kılmıştır. Vatandaşın fiyatlara neden itiraz hakkı yoktur?
Bu duygularla yetkililere sesleniyoruz ,yanlıştan bir an önce dönülsün ve vatandaşın sesini duysunlar.MHP olarak vatandaşın sesini yetkililere duyurmaya çalışıyoruz. Uyan ey halkım soyuluyorsunuz. Elbetde keser döner sap döner, birgün hesap tersine döner. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımıza sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.