Home Antalya Akdeniz Üniversitesi ve TÜZYEKSAV’dan dev protokol

Akdeniz Üniversitesi ve TÜZYEKSAV’dan dev protokol

380
0

Türkiye Üstün Zekâlılar ve Üstün Yetenekliler Vakfı  (TÜZYEKSAV) Antalya Şubesi ile Türkiye’nin gözbebeği üniversitelerinden A.Ü. Fen Fakültesi arasında protokol imzalandı. Antalya’da bir ilk olacak protokol gereğince tanılanmış üstün yetenekli çocuklar Fen Fakültesi’ndeki laboratuarlarda üniversite öğrencileriyle birlikte derslere girecek konusunda uzman akademisyenlerden eğitim alacak.

Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Vakfı  (TÜZYEKSAV) Antalya Şubesi, Türkiye’nin geleceğine değer katacak projeler üretmeye devam ediyor.  Geçtiğimiz günlerde TÜZYAKSAV, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi ile çok önemli bir protokole imza attı. TÜZYEKSAV Antalya Temsilcisi Uzman Psikolojik Danışman ve Pedagog Seçil ÖZCAN’la, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin SÜMBÜL arasında yapılan protokolle tanılanmış üstün yetenekli ve üstün zekalı çocuklar üniversite öğrencileriyle birlikte derslere girebilecek.

Antalya’da Bir İlk…

Antalya’da bir ilk olacak proje ile TÜZYEKSAV Antalya Temsilciliğine devam eden tanılanmış üstün yetenekli ve üstün zekalı çocuklar üniversite öğrencileri ile birlikte laboratuarlara girebilecek konusunda uzman akademisyenlerin derslerine katılabilecek.  Proje sayesinde üniversite düzeyindeki eğitimleri birebir deneyimlemiş olacacak  TÜZEYEKSAV’lı üstün yetenekli çocuklar böylece üniversite ortamını ve eğitim seviyesini küçük yaşlarda yaşarak solumuş olacaklar.

Tanılanmış üstün yetenekli çocuklara kapılarını açmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Hüseyin SÜMBÜL,  proje ile ciddi kazanımlar elde edileceğini vurgulayarak TÜZEYEKSAV’la yapılan protokolün önemi ve detayları hakkında şunları söyledi: “ Tanılanmış öğrencileri fakültemizde ağırlayacağız, laboratuar çalışmalarına katılacaklar, hocalarımız derslerine girecekler. Böylesi önemli bir vakfın üstün yetenekli öğrencileriyle birlikte olmak bizim içinde önemli bir deneyim olacak. Antalya hatta Türkiye’nin geleceği için çok önemli olan bu çocukların eğitimine fayda sağlayacak olduğumuz için çok mutluyuz. İnşallah yaptığımız bu protokolle çok ciddi çalışmalara imza atar, çocuklarımızın ve okulumuzun adını ulusal ve uluslar arası arenada duyururuz.”

TÜZYEKSAV  Damga Vuracak Projelerle İmza Atacak…

TÜZYEKSAV gibi ulusal bir vakfın Antalya’da temsilciliğinin olmasının Antalya ve bölge iller için çok büyük bir kazanım olduğuna da vurgu yapan ‘Anne-Baba-Çocuk Enstitüsü’ YANSIMA’nın Kurucusu ve TÜZYEKSAV Antalya Temsilcisi Uzman Psikolojik Danışman ve Pedagog Seçil ÖZCAN’da Akdeniz Üniversitesi ile yaptıkları protokolün önemi hakkında; “ Üstün yetenekli çocuklara özel bir eğitim verilmeli. Bu protokol sayesinde tanılanmış çocuklarımız üniversite seviyesindeki eğitim ve sosyal ortamı solumuş olacaklar. Bu birlikteliğin hem çocuklarımıza hem de fakülteye çok fayda getireceğine ve kısa zamanda damga vuracak proje ve çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

Previous articleGöçmenler sağlık hizmetlerine erişemiyor!
Next articlePANELSAN