Home Gundem Hasankeyf’te Kamulaştırma Eylemi

Hasankeyf’te Kamulaştırma Eylemi

1479
0
Hasankeyf'te Kamulaştırma Eylemi

Hasankeyf platformu derneği üyelerinden MESUT ARGUN VE ŞEVKET ALTUĞ kamulaştırma bedeline verilen fiyetları protesto etmek amacıyla bin kişiye yakın hasankeyfliyle,hasankeyf köprüsünü trafiğe kapattılar.

Ev ve iş yerlerine verilen kamulaştırma bedelinin az olduğu gerekçesiyle çocuklarını okula göndermeyen ve kepenk kapatan vatandaşlar ilçe girişinde toplandı. “Hasankeyf’i yedirmeyiz”, “DSİ bırak bu işleri”, “Bayram harçlığı istemiyoruz” yazılı pankartlarla Hasankeyf Köprüsü’ne kadar yürüyen vatandaşlar burada oturma eylemi yaparak köprüyü trafiğe kapattı.

Köprüden sadece ambulansların geçişine izin veren Hasankeyflileri ikna etme çabaları sonuç vermeyince Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve Kaymakam Temel Ayça, vatandaşlarla görüştü.

Kaymakam Ayça ve Kusen’den DSİ yetkilileriyle görüşme sözü alan vatandaşlar, köprüyü trafiğe açarak araçların geçişine izin verdi.

Vatandaşlardan Şevket Altuğ, ev ve işyerlerine verilen kamulaştırma bedellerinin az olduğunu savunarak, yeni Hasankeyf’te kendileri için yapılan konut ve işyerlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu ileri sürdü.

Kepenk açmayan esnaf ise kamulaştırma bedellerinin makul bir şekilde düzeltilmemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Previous articleAnne beni fark et

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here