Home Gundem Akaydın’dan muhteşem adım… Antalya’ya Sesli Trafik Lambaları

Akaydın’dan muhteşem adım… Antalya’ya Sesli Trafik Lambaları

301
0

Çağdaş şehircilik anlayışı içerisinde, engelsiz bir kent yaratma çabasını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehrin farklı bölgelerindeki kavşaklarda sesli trafik lambaları çalışmasını sürdürüyor. Ulaşım Planlama ve Raylı sistem Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan sesli trafik lambası çalışmasıyla engellilerin de bu şehrin bir parçası ve yaşayanı olduğu gerçeği göz önüne bulunduruluyor. Antalya kent merkezinde yaya trafiğinin yoğun olarak yaşandığı kavşaklarda trafik lambaları sesli hale getiriliyor.

ENGELLİLER İÇİN SESLİ TRAFİK LAMBASI

Eski, çalışmayan atıl durumdaki sesli trafik lambalarının engelliler tarafından kullanılabilir hale getirtilmesi için bakım ve onarım işleri yapılıyor. Sesli uyarı sistemi olmayan kavşaklardaki trafik lambalarına görme engellilerin kullanması için sesli uyarı sistemi takılıyor. Kavşaklarda bulunan trafik lambalarına takılan özel bir cihazla, dünya standartlarında, görme engelliler tarafından bilinen 2 farklı ses çıkıyor. Cihazlar çıkardığı sesin seviyesini, kavşak ortamındaki sese göre engelli vatandaşımızın duyabilmesi için arttırıp azaltabiliyor.

ŞİMDİLİK 11 FARKLI NOKTADA

Antalya’da kent merkezinde Falez Köprülü Kavşağı, Meltem Kavşağı, Defterdarlık Kavşağı, Samanyolu Kavşağı, Güllük Köprülü Kavşağı, Tekel Kavşağı, Üçkapılar Kavşağı, Öğretmenevi Kavşağı, Cender Otel Kavşağı, Kızılırmak Kavşağı ile Şarampol Caddesi ve Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi’nin kesiştiği yaya geçitlerinde var olan eski atıl durumdaki sesli uyarı cihazları onarıldı. Seli uyarı sistemi olmayan trafik ışıklarına da sesli uyarı sistemi takıldı.

YATIRIMLARI GÖRMÜYORUZ YAŞIYORUZ

Antalya’da yaşayan 50 yaşındaki görme engelli Emine Tokmak, sesli trafik lambalarıyla ilgili olarak, “Bizim için çok iyi oldu. Kendi başımızın çaresine bakabileceğiz” derken, 45 yaşındaki görme engelli Gülkız Türk ise “Çok iyi bir şey. Kendimiz ışıktan karşıdan karşıya geçebileceğiz. Bir başkasının iyilik yapmasını beklemek zorunda kalmayacağız. Antalya’daki tüm engelliler adına yapılan yatırımları görmesek de hissederek yaşıyoruz. Bu şehirde hayatımız her geçen gün kolaylaşıyor” diye konuştu.

Previous articleBelek Belediye Başkanı Yusuf Mecek
Next articleHayvanat Bahçesi’nde, 15 günde toplam 11 yavru dünyaya geldi