Home Gundem Uygur Türkleri hatırlandı

Uygur Türkleri hatırlandı

299
0

Ata yurtlarımızdan olan Uygur bölgesini(Doğu Türkistan) tarihi geçmişi ve bu güne kadar olan gelişmelerini slâyt gösterisiyle anlatan Seyit Tümtürk, 63 yıldır Çin işgaline maruz kalarak istiklallerini kaybettikleri devletlerinde çekilen acıları, sürgünleri, idamları ve katliamları anlattı.

Çin devletinin, Mao döneminde başlattıkları asimilasyon politikalarının günümüze kadar artarak devam ettiğini söyleyen Tümtürk, ‘fiziki ve manevi olarak asimilasyonlara tabii oluyoruz, bölgemizdeki Çin nüfusu, 1950 li yıllarda % 5 iken şu an % 50 lere ulaştı, doğu Türkistan kentleri planlı olarak Çinlileştiriliyor” dedi. Günümüze kadar, 100 den fazla ayaklanmanın olduğunu, Hoten, Gulca ve Barın ayaklanmalarının tarihe mal olduğunu,  bu ayaklanmaların Çin hükümeti tarafından çok kanlı şekilde bastırıldığını, Çin resmi ajansının ve kontrol altında tuttukları basın yayın organlarının bu olayları dünyaya duyurmadığını anlattı. 1964- 1997 yılları arasında 11 tanesi yeraltında olmak üzere toplam 46 nükleer denemenin Doğu Türkistan’da yapıldığını söyleyen Tümtürk, radyasyon sonucu hastalananların fotoğraflarını salona gösterdi.

Zoraki kürtaj ve dinde yasaklama

Üreme ve çoğalmanın önüne geçebilmek için doğumların yasayla kısıtlandığını, kontrollerde hamile kadınların zorla kürtaja tabi tutulduğunu anlatan başkan, çıkarılan yasanın en çok Türk bölgesinde uygulandığını belirtti. Devlet memurlarının, emeklilerin, 18 yaşından küçüklerin ve kadınların camiye gitmelerinin yasak olduğunu, her şeye rağmen Uygur Türklerinin İslam’dan ayrılmadığını ve dini vecibelerini yerine getirdiklerini anlattı. Çin’in asimilasyon ve yok etme politikalarında uyuşturucu ve AİDS mikrobunun da yer aldığı kanısında olduklarını söyleyen Seyit Tümtürk,  “Uyuşturucu ile mücadele de hiçbir önlem almayan Çin devletinin bu konuda ki duyarsızlığı nedeni ile AIDS hastalığına yakalananların %73 nün uyuşturucu Kullandığı tespit edilmiştir. İslam inanışında zina olmadığına göre AİDS hastalığının artması şüphe çekmektedir” Dedi.

Abdullah Gül’ün ziyareti

Doğu Türkistan’da seyahat özgürlüğünün olmadığını dile getiren Tümtürk,”turist olarak gelmek isteyenlere de kısıtlama getiriliyor”dedi. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün tarihi ziyaretinin Ata yurdunda bayram havası yarattığını, ancak hemen ardından adeta gözdağı verircesine 5 Temmuz katliamının gerçekleştiğini söyledi. Aynı zamanda Türkiye’de kurulmuş Doğu Türkistan Kültür Derneği Başkanı olan Seyit Tümtürk, Çin’in Rusya ile birlikte kurdukları Şangay İşbirliği teşkilatının Türk dünyasını etkilediğini, Doğu Türkistan’ın özgürlük mücadelesinin bu yolla da önlenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Çin zulmünden kaçarak komşu ülkelere sığınan soydaşlarının Çin’e iade edildiklerini, en acı durumun, bu ülkelerin içinde Müslüman nüfusa sahip ülkelerin olmasının olduğunu söyledi.

Previous articleREKLAMCILIK – TABELA Firmaları / GÜNEŞ REKLAM
Next articleMATAB ve Recep Barut