Home Manavgat TEDAŞ MANAVGAT’I BUNALTTI

TEDAŞ MANAVGAT’I BUNALTTI

504
0

TEDAŞ’ın özelleştirilmesinden sonra, daha pahalı elektrik kullandıklarını iddia eden vatandaşlar, “TEDAŞ hem hizmet vermiyor hem de bize çile çektiriyor. Faturalar aylık gelmeye başladı, hafta sonu dahi ödenmeyen fatura varsa hemen kesim uygulanıyor” dediler. Elektrik borçlarını ödedikleri halde de elektriklerinin kesildiğinden yakınan vatandaşlar, “devletteyken bu tür sorunlar yoktu. Şimdi düzensiz ve bir birinden habersiz bir çok TEDAŞ elemanı var. Biri kesmeye geliyor diğeri uyarmaya geldik diyor. Faturalar ödense dahi elektriği kendileri açmak zorundayken, özel elektrikçi buluyoruz, ayrıca para ödüyoruz. TEDAŞ’da açma kapama ücreti tahsil ediyor. Bu kuruma bakacak kimse yok mu, bunlar hukuk dinlemiyor” dediler.

Kesim yapacak yere 5-6 kişi geldiklerini söyleyen vatandaşlar, TEDAŞ’dan kurtıulmanın çarelerini aramaya başladılar.

KLAS TV’NİN DE ELEKTRİKLERİ USULSÜZ KESİLDİ

1 yıl boyunca elektrik faturalarında “borcunuz bulunmamaktadır” ibaresi gelen faturaların sonuncusunda 18.000.00 TL borcunuz bulunmaktadır olarak bir ibare eklendi. Şimdiye kadar olmayan borcun nereden geldiğini soran Cengizhan Demirkaya’ya, “memurun gözünden kaçmış” bahanesi ile karşılık veren TEDAŞ, kamu görevi yapan Klas Medya’ya, itiraz süresini dahi beklemeden, elektriklerini kesmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Klas Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Demirkaya, “Hergün yüzlerce şikayet gelen ve sonunda bizim başımızı da ağrıtan TEDAŞ’a gereken yasal dersi vereceğiz. Ayrıca Manavgat’ta bir enerji dağıtım şirketi ile anlaşarak, Manavgat’ın daha ucuz ve kaliteli elektrik almasını sağlayacağız” dedi. Demirkaya ayrıca, “TEDAŞ grevlileri nezaketsiz, uyumsuz ve biz istediğimizi yaparız anlayışını sürdüren TEDAŞ firmasının, inşaat ruhsatı, iskan ruhsatı ve işletme ruhsatının bulunup bulunmadığını, Manavgat Belediyesi’ne sorduk. Cevap bekliyoruz. Araştırmalarımıza göre TEDAŞ binasının ikinci katları, ek binası tamamen kaçak. Elektriği de pahalı satıyorlar. Hiç bir hizmet vermeyen TEDAŞ yetkilileri, vatandaşı sık boğaz ederek baskı uyguluyor. TEDAŞ binasına gittiğiniz zaman, bağıran çağıran, ağlayan, yalvaran vatandaşlara şahit olursunuz. Bu yüzden kendisini vazgeçilmez zanneden TEDAŞ’a karşı elimden gelen her şeyi yapacağım. Hukuki olarak gerekli merciilere baş vurmakla beraber, halka nezaketli ve adaletli olmalarını sağlamak için çaba harcıyacağım” dedi.

MANAVGAT’TA TEDAŞ YERİNE BAŞKA BİR ENERJİ SATAN FİRMA İLE ANLAŞMA SAĞLAYACAK

Klas TV Yn.Kr.Bşk. Cengizhan Demirkaya, “Seçim atmosferine girildiği, vatandaşın bilgi alma, seçme özgürlüğüne karşı bir yakışıksız bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını, bir yıldır “borcunuz yoktur” yazısına rağmen, son ay çıkartılan faturanın, memurun gözünden kaçmış, işlenmemiş” gibi saçma bir bahane ile yayınlarımız durdurulmak istenmiştir. Şu anda verici istasyonumuzdan otomatik yayın biçiminde yayın yapmaktayız. Bizi engelleme şansları yok. Manavgatlı kimi seçeceğine karar verebilmesi için bizleri izlemesi gerekiyor. Her ne şartta olursa olsun bizi engelleyemeyecekler. TEDAŞ bu vurdum duymaz tavrını değiştirmek zorunda. Biz kimsenin kölesi değiliz. Vatandaşı ezen her kurumun karşısında olacaklarını” kaydetti.

Cengizhan Demirkaya, “TEDAŞ’ın yetersiz hizmet verdiğini bu yüzden farklı enerji dağıtım şirketlerinin Manavgat’ta hizmet vermesi için kampanya düzenleyeceklerini, ücretsiz reklamlarını yapacaklarını, gerekirse bayilik alarak, vatandaşı bu çileden kurtaracağını” söyledi.

Previous articleKonuşan Resimler: Devrim Kök ve Antalya CHP
Next articleÜmit Uysal ve diğerleri