Home Yasam Manavgat’da ‘HAYVAN BARINAĞI’ Açılışa Hazır

Manavgat’da ‘HAYVAN BARINAĞI’ Açılışa Hazır

271
0

Manavgat Belediyesi Sorumluluk Örneği Oldu

Bölgede yaklaşık 2 aydır çalışan ekipler, hayvan barınağını açılışa hazırlamak için işleri hızlandırarak son rötüşları yapıyor. Hayvan severleri çok mutlu edecek barınak binasının açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Çevre düzenlemesi yapılacak

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir adet hayvan bakım merkezi, 1 adet idari hizmet binası, 1 adet bekçi binası, çocuk oyun alanları, otopark ve yürüyüş yolları bulunuyor. 3 bin 543 metrekarelik alanda yapılan çalışmada merkezin çevresi ise park olarak değerlendirildi. Veteriner hizmetlerinin de aynı yere taşınacağı da belirtildi. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin hizmete girmesiyle kentte başıboş gezen sokak hayvanların sayısının azalacağı, kısırlaştırma ve aşılama işlerinin gerçekleştirileceği ve vatandaşların sokaklarda daha güvenle dolaşmasının sağlanacağı belirtildi.

Kentte bir ilk olacak

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hayvan sever vatandaşlara hayvan barınağının yapımı konusunda sözleri olduğunu belirterek, çok önemli ve kentte ilk olan bir hizmeti daha gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu söyledi. Başkan Sözen, “Sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu konusunda hayvan sever vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler vardı. Bunun dışında başıboş dolaşan köpekler nedeniyle kimi zaman şikayetler de alıyorduk. Hayvan barınağımızı yapma mecburiyetimiz vardı. Çok önceden planlanmış bir hizmetti. Ancak bugüne kısmetmiş. Barınağımızı yapılacak son rötuşlarla açılışa hazırlıyoruz. En kısa zamanda da hizmete sokacağız. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Previous articleBelediyeden Satranç Turnuvası
Next articleManavgat Belediyesinden Engelliler Yararına Büyük Organizasyon