Home Gundem Acar Yat Turizmindeki vizeyi sordu

Acar Yat Turizmindeki vizeyi sordu

337
0

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, 90 günlük vize uygulamasında değişiklik yapan yeni Bakanlar Kurulu kararını gündeme getirdi. Acar, “2011/2306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 5863 sayılı Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun’un 3. maddesinin 1. fıkrasındaki süre yeniden düzenlenmiştir. Yeni düzenlemenin, başta Antalya olmak üzere Türkiye sahilleri için büyük önem taşıyan yat turizmini olumsuz etkileyeceği bildirilmektedir” dedi.
Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı’nın turizm ve özellikle yat turizmi üzerindeki etkileri incelenip incelenmediği konusunda bilgi isteyen Acar,  şu sorulara yanıt istedi:
“Türkiye bir yandan yat bağlama kapasitesini artırmaya ve marinalarını tanıtmaya çalışırken, bir yandan da yabancı yatların Türkiye sahillerinde kalmasını güçleştirecek adımlar atılması çelişki değil midir?  Türkiye, bu koşullarda diğer ülkelerle rekabet edebilecek midir?
Türkiye yat turizmi potansiyelini olumsuz etkileyecek uygulamanın, denizcilik ve turizm örgütlerinin de görüşleri alınarak gözden geçirilmesini sağlayacak mısınız? İstihdam ve Türkiye’ye ciddi bir döviz girdisi sağlayan sektörün talepleri dikkate alınacak mıdır?”
Yat turizmi ile ilgili KDV sorununu da gündeme taşıyan Acar, “Yat turizmi kapsamında verilen geceleme hizmetlerinde KDV indirimi sağlanacak mıdır? Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da olumlu görüş bildirdiği bu düzenleme neden yapılmamaktadır? Yeni sezon öncesi bu yönde bir adım atılacak mıdır?” diye sordu.

Previous articleBüyükşehir’den Yeşilbayır tahsisine sert cevap
Next articleManavgat’ta yangın panik yarattı.