Home Turizm Döşemealtı’na Hacı Ramazan Altun Camii

Döşemealtı’na Hacı Ramazan Altun Camii

380
0

Yaklaşık 2 bin kişilik Hacı Ramazan Altun Camii modern ve çağdaş mimarisiyle göz kamaştırıyor. Yaklaşık 2 Milyon Lira’ya mal olması beklenen caminin 1 yıl sonra ibadete açılması planlanıyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Bir İlçeyi merkez yapan temel obje binaların olduğunu bunların başında da Hükümet Konağı,  Kent Meydanı, Merkez Camilerin geldiğini, Döşemealtı İlçesi’ne de Merkez Camii yapılması konusunda her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

İlçenin ilk Merkez Camisii üstelik 4 minareli..                                                   

Antalya’nın en büyük merkez ilçelerinden Döşemealtı’nın Bahçeyaka mahallesine yapılacak Hacı Ramazan Altun Camii’nin toplam inşaat alanı yaklaşık 1600 m2’den oluşuyor. Asma katlı ve tek hacimli olarak planlanan camii, muhteşem görüntüsüyle olduğu kadar yaklaşık 2 bin kişilik kapasitesiyle de İlçe’nin en büyük ve ilk Merkez camisi olacak.

Vatandaşlardan büyük ilgi..

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, İl Müftüsü Osman Artan, İlçe Müftüsü Yusuf Demiryürek, Hayırsever Hacı Ramazan Altun, kızı, damadı ve aile fertleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Bürokratları, Hacı Ramazan Altun Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı  Ali Önar, Dernek Yönetim Kurulu ile Döşemealtı halkının katılımıyla okunan duaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Böylesine güzel bir camiiye ihtiyaç vardı..

İl Müftüsü Osman Artan konuşmasında; “Döşemealtı’nın yıllardır böyle bir camiye ihtiyacı vardı çünkü Döşemealtı sürekli gelişen ve büyüyen bir ilçemiz, böyle bir hizmete öncülük ettiğinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Turgay Genç ve İlçe Kaymakamımız Mehmet Baygül’e çok teşekkür ediyorum. Merkeze en yakın yerde böylesine güzel bir cami gerekliydi. İnşallah açılışında da birlikte oluruz” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Hacı Ramazan Altun Merkez Camii, Döşemealtı İlçemize çok yakışacak..

Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı açıklamasında;  “ Böylesine anlamlı ve güzel bir günde Döşemealtı’nın en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Merkez Camimizin temel atma töreninde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Mahallelerimiz de camilerimiz var ancak merkez de ihtiyaca cevap verebilecek büyüklükte camimiz yoktu. Hacı Ramazan Altun amcamızın Döşemealtı’na camii yaptırma isteği olduğunu biliyorduk seçimlerden hemen sonra kendisini evinde ziyaret ederek düşüncemizi kendisiyle paylaştık ve kızı ile damadının da kabul etmesiyle Merkez Camiimizin proje çalışmaları titizlilikle başladı” dedi.

Hayırseverlerimizden Allah razı olsun..

Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı’nın ileri gelenleriyle oluşturulan Hacı Ramazan Altun Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin de kurulduğunu sözlerine ekleyip hayırsever Döşemealtılılara katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Genç, “Yaklaşık 2 Milyon Liraya mal olması beklenen camii inşaatımız için Çallıoğlu Beton’un sahibi hayırsever işadamı İbrahim Şencan beyefendi cömertliğini gösterip bin m3 betonu hibe edeceğini açıkladı. Belediye olarak bizlerde üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz, halkımız da aynı duyarlılığı göstermektedir”  diye konuştu.

Önemli bir eksiklik giderilmiş olacak..

Döşemealtı’nın sürekli büyüyen ve gelişen bir İlçe olduğuna dikkat çeken Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Merkez Camii ile önemli bir ihtiyacın karşılanacağını bildirdi. Baygül; “Bu güzel İlçede hizmete başladığımız da İlçe Müftümüz hayali, rüyası olan bir konuyu anlatıp Müftülük hizmet binasının yapıldığını ancak merkez de insanlarımızın topluca namaz kılabileceği camiinin olmadığını söylemişti.  Bugün temelini attığımız camimiz bu açığımızı kapatacaktır diye düşünüyorum. Bu vesile ile başta Hacı Ramazan Altun’a, İbrahim Şencan’a ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda tamamlanır ve hep birlikte Cuma namazı kılmak nasip olur” dedi.

Previous articleTürkiye’de Yahudi olmak!
Next articleDöşemealtı’na Hacı Ramazan Altun Camii