Home Akseki Akseki’de Uzay Gözlem Şenliği

Akseki’de Uzay Gözlem Şenliği

285
0

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof.Dr.Zeki Eker, Prof.Dr.Akif Eren Demir, Doç.Dr.Volkan Bakış Yardımcı Doç.Dr. Mustafa Helvacı, Asistan Bilgen Yılmaz’ın katılımı ile Gökyüzü Gözlem Şenliği için Akseki’de lise öğrencilerine Akseki Belediye kültür salonunda Kandilli Rasathanesinin kurucusu Aksekili Fatin Gökmen Gök Bilimi Eğitimi ve semineri verildi.

Seminerde Fatin Gökmen’in hayatı ve gökyüzü ve uzay bilimleri ile ilgili yaptığı hizmetler anlatıldı.  Konferansta gökyüzündeki bütün gezegenler ve gökyüzünün tamamı anlatıldı. En kısa sürede Akseki’nin uygun bir yüksek noktasında Fatin Gökmen Gözlemevi kurulacağı sözü verildi.

Cumhuriyet meydanına kurulan Teleskop ile  ayı  ve yıldızların gökyüzünde görünmesi sağlandı. Akseki’de ilk kez yapılan Gözleme, öğrenciler ve vatandaşlar oldukça ilgi gösterdiler.

Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof.Dr.Zeki Eker, Prof.Dr.Akif Eren Demir, Doç.Dr.Volkan Bakış Yardımcı Doç.Dr. Mustafa Helvacı, Asistan Bilgen Yılmaz’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Previous articleKonaklı Gazi İlköğretim Okulu’ndan Yıl Sonu Etkinliği
Next articleAK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak; “Göletler Gündoğmuş’a hayat verecek”