Home Egitim Manavgat İlçe Milli Eğitim Avrupa’da

Manavgat İlçe Milli Eğitim Avrupa’da

390
0

Kurum personelinin bu tür etkinliklere katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürümüz Faruk Karcı yaptığı açıklamada: “Okullarımızın projeler aracığı ile yurtdışına çıkmaları, farklı ülkeleri ve kültürleri tanımaları, Avrupalı meslektaşlarımızla birlikte çalışma deneyimi kazanmaları bizleri çok mutlu etmektedir. Bu çalışmaların sistemimizde en önemli önceliklerimizden birisi olan yabancı dil öğretimine katkıda bulunacağına, ayrıca öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini artıracağına inanıyorum. Tüm okullarımıza ve öğretmenlerimizi bu fırsatlardan yararlanmaya davet ediyorum.” dedi

1 BUDAPEŞTE’DE EĞİTİM

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Avrupa Birliği Projeleri sorumlusu Hasan Biber Macaristan’da düzenlenen eğitime katıldı.

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında gerçekleşen “Avrupa’nın Dijital Öyküleri” konulu eğitimde katılımcılar bilişim teknolojilerinin öğretimde motivasyonu ve başarıyı nasıl arttırdığını incelediler.

12 ülkeden 20 katılımcının bulunduğu eğitimin 5 gün sürdüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden Hasan Biber; ”Yetişkin eğitimi ile ilgili fırsatlar sunan Grundtvig programı kapsamında düzenlenen bu eğitimde ilk 2 gün dijital öykü anlatımı ile ilgili teorik eğitimler aldık. Ardından tüm katılımcılar kendi öykülerini hazırladı ve bu öyküler seslendirilerek yayına hazır hale getirildi. Son gün başkent Budapeşte’nin tarihi ve kültürel noktalarını ziyaret ettik. Karşılıklı deneyimlerin paylaşılarak kültürlerarası etkileşimin sağlandığı eğitimin sonunda sertifikalarımızı aldık. Yabancı dil bilgisine sahip olan her öğretmen bu programlardan yararlanabilir, umuyorum ilçemizden daha çok sayıda öğretmen bu tür etkinliklere katılma fırsatını yakalar.” dedi.

2 LONDRA’DA PROJE BAŞLANGIÇ TOPLANTISI

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Comenius Bölgesel Ortaklıklar projesinin başlangıç toplantısı İngiltere’de yapıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 26-29 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşen toplantıya Müdürlüğümüzü temsilen Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni Nurhan Temir katıldı. 2 ülkenin işbirliğinde gerçekleştirilecek olan projenin Manavgat’taki uygulayıcısı olduklarını belirten Nurhan Temir:”2 yıl sürecek “Eğitimde Okul, Aile ve Toplum İşbirliği” isimli bu proje fakirliğin kader olmadığı, ilgili tarafların işbirliğiyle herkesin iyi ve kaliteli bir eğitimden sonra mutlu ve başarılı bir meslek hayatına sahip olacağı gerçeğinden hareket ederek ortaya çıkmıştır. İlk toplantıda proje ortakları arasında izlenecek yol haritası hazırlanarak görev paylaşımları yapılmıştır. Pek çok okul ve kurumun birlikte çalışacağı projenin bir sonraki toplantısı Eylül ayında yine Londra’da gerçekleşecektir. Proje sonunda tüm ortakların katkılarıyla projenin final ürünü olarak bir kitap basılarak uygulamalarda kullanılacaktır.” dedi.

Previous articleEn güzel düğün ayakkabıları FLO’ da…
Next articleAcil hastayı kabul etmeyen hastaneler yandı