Home KÜLTÜR-SANAT İlyas Salman’a Sanatçı Desteği

İlyas Salman’a Sanatçı Desteği

304
0
blank

Sinema Oyuncuları Sendikası, Oyuncular Meslek Birliği, Sinema Emekçileri Sendikası, Senaryo Yazarları Derneği, Sinema ve Televizyon Eserleri

Meslek Birliği imzasıyla yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

BASIN AÇIKLAMASI

10 Ekim Çarşamba günü, Sabah Gazetesi’nde, 49. Antalya Film Festivali’nde “Onur Ödülü” alan değerli oyuncu meslektaşımız İlyas Salman’la ilgili bir köşe yazısı yayınlandı.

Sevilay Yükselir imzalı yazıda festival yönetiminin bu tercihi nedeniyle “kepazelikle” tanımlanmasını ve İlyas Salman’ın kişiliğine yakışıksız ve küstah bir üslupla saldırılmasını kınıyoruz.

Son birkaç ayda giderek artan kin ve nefrete bulanmış eleştiri üslubunun sanata ve sanatçıya sıçratılmasını reddediyoruz! Meslektaşlarımızın bireysel veya politik niteliklerinden dolayı sanatçı kimliklerinin yıpratılmak istenmesini kabul etmiyoruz!

İlyas Salman, sanata ve sanatçıya hakkıyla değer verilmediği ülkemizde, yaşamını tiyatro ve sinemaya adamış pek çok değerli sanatçılarımızdan biridir. Sadece onun değil yine bu ülkede gazetecilik mesleğini binbir baskı ve güçlük içinde ama onuruyla sürdüren gazetecilerin onuru da bizim “onurumuzdur!”

Memet Ali Alabora

Sinema Oyuncuları Sendikası Başkanı

Janset Paçal

Oyuncular Meslek Birliği Başkanı

Zafer Ayden

Sinema Emekçileri Sendikası Başkanı

İlker Barış

Senaryo Yazarları Derneği Başkanı

Mehmet Güleryüz

Sinema ve Televizyon Eserleri Meslek Birliği (SETAM) Başkanı

Previous articleManavgat Turizm Fakültesi Onaylandı
Next articleGÜRKUT ACAR “LAİK ÜNİVERSİTE Mİ MEDRESETÜZEHRA MI”