Home SİYASET Türel; Türkiye’de herkes Kayseri lobisinden bahsediyor

Türel; Türkiye’de herkes Kayseri lobisinden bahsediyor

297
0

Antalya Kayserililer Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kahvaltılı genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı Erciyes Yapı Market Sahibi Kenan Tanrıverdi’nin ev sahipliğinde Hotel Suix Lara’da gerçekleştirildi. Kayserililer Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Paksoy ve Erciyes Yapı Market Sahibi Kenan Tanrıverdi’nin konukları kapıda karşıladığı toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya Teknokent A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Helvacı, hemşeri derneklerinin başkanlarının yanı sıra ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Rıza Paksoy, derneklerin topluma hizmet için var olduğunu belirterek, dernekçiliğin önemine değindi. Antalya ekonomisine ve kültürüne katkı sağlamada Kayserililerin önceliği olduğunu vurgulayan Başkan Paksoy, “Yaşadığımız kentin güzelleşmesinde katkı sağlamak, insanların huzur içinde yardımlaşma ve dayanışma içinde olması dernekçiliğin önemli hususlarından biridir” diye konuştu. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Erciyes Yapı Market Sahibi Kenan Tanrıverdi, toplantının amacının Antalya’daki Kayserililerin tanışması ve kaynaşması olduğu söyledi.  Dünyada ilk ticaret anlaşması Kayseri’de yapıldığını hatırlatan Tanrıverdi, “ Ticaret bizim genlerimizde var” dedi.

“Farklılığımız zenginliğimizdir”

Katılımın yoğun olduğu toplantı da “Kayserili hemşerililerim” diyerek söze başlayan Antalya AK Parti Milletvekili Menderes Türel, “İnsan nerede doğacağına karar veremez ancak nerede yaşayacağına kendi iradesi ile karar verir. Sizler Kayseri’de doğmuş ama Antalya’da doymakta olan Kayseri doğumlu Antalyalı hemşerilerimizsiniz. Bu nedenle size böyle hitap ettim” dedi.  Türkiye’nin zengin bir coğrafya’ya sahip olduğunu belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler bu kültürel zenginliklerimizi yaşattığımız takdirde Türkiye oluyoruz.  Bu nedenle ben hemşeri derneklerini çok önemsiyorum. Bu farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görerek yolumuza devam edebilmek önemlidir. Kayseri’yi oldukça iyi biliyorum, sık sıkta gidiyor ve Kayseri’de de Kayserililerle beraber oluyorum. Kayserililerin ne kadar misafirperver olduklarını birebir görüyorum. Ticarette de Kayserilerin ticari zekası oldukça ön plandadır. Geçmişte Türkiye’de coğrafi bölgesel lobilerden bahsedilirdi; şimdi artık Türkiye’de yeni bir lobi gücü gelişmeye başladı. Artık bölgesel bir lobicilik değil şehirsel bir lobicilik Kayseri sayesinde ortaya çıktı. Şimdi Türkiye’de herkes Kayseri lobisinden bahsetmeye başladı. Türkiye’nin en güçlü lobilerinden biridir.”  Daha sonra soruları da yanıtlayan Türel, toplantı sonunda davetlilerle ve dernek yöneticileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Previous articleDeniz Baykal Resmine Devrim Kök’ten Açıklama
Next articleTütüncü “Şampiyonluğunuzla gurur duyduk”